//
citești...
Reforma Bisericii

Antidotul potrivit Partea 1


 

Isus a spus: „Vegheati si rugati.va ca sa nu cadeti in ispita. Duhul intr.adever vrea, dar carnea e slaba.”
Isus putea spune, „Nasteti.va din nou” sau „Credeti in Fiul” sau „Botezati.va cu Duhul Sfant”…. ,etc. A spus si astea, dar in alte cotexte si pentru alte scopuri. Ca sa intri in Imparatie, trebuie sa te nasti din nou; daca vrei sa fii mantuit, crede in Fiul; daca vrei iertare, crede si accepta jertfa de la calvar, daca vrei sa ai putere de marturisire, boteaza.te cu DS, samd.
Dar daca vrei sa biruiesti, daca vrei sa faci voia Tatalui, daca vrei sa nu cazi in ispita, daca vrei sa treci cu brio testul care iti sta in fata  trebuie sa veghezi si sa te rogi–uneori/adesea sa agonizezi si sa te lupti in rugaciune cu perseverenta si renuntare la eu (cu lepadare de sine) pana trece ceasul ispitei. A fii bine intentionat, nu e suficient pt asta; a iti dori din tot sufletul nu e suficient sa treci examenul–e nevoie de un razboi spiritual unde lupti (uneori pe viata si pe moarte) ca sa inaintezi.
Noi adesea nu intelegem ce arma sa folosim si o dat ori cu credinta, ori cu dragostea, ori cu harul cand nu e cazul. Este ca si cum un medic are la dispozitie tot felul de medicamente, aparaturi medicale, sali de operatie, retete, etc… dar numai daca stie ce sa dea, cui sa dea si cand sa dea, este un medic de succes–daca ai cancer si iti da piramidon sau paracetamol (dar nu.ti face operatie), ajungi sa mori. Asa este si in lupta noastra a credintei!

Anitdotul  caderii (in clipe cheie cat si in general) in ispita este rugaciuna, vegherea (statul in garda) dupa cum ne spune Pavel in Efeseni 6, sa luam toata armatura pt ca avem de luptat. Asta este RETETA BIRUINTEI.  Da, noi, crestini nascuti din nou, botezati in apa si in Duh, care am fost spalati, iertati, sfintiti…etc avem de luptat impotriva unor duhuri si stapaniri ceresti ale intunericului si nu putem fi biruitori decat luptand cu toata armatura RUGANDU.NE CU TOT FELUL DE RUGACIUNI DUHOVNICESTI SI…. PERSERAND LA ACEASTA CU TOATA STARUINTA:

„10 În cele din urmă, întăriţi-vă în Domnul şi în puterea tăriei Lui. 11 Îmbrăcaţi toată armura pe care v-o dă Dumnezeu, ca să puteţi rezista uneltirilor diavolului. 12 Căci noi nu luptăm împotriva cărnii şi a sângelui, ci împotriva stăpânirilor, a autorităţilor şi a puterilor acestui veac întunecat, împotriva duhurilor rele din locurile cereşti. 13 De aceea, luaţi toată armura lui Dumnezeu, ca să puteţi rezista în ziua cea rea şi, după ce aţi făcut totul, să rămâneţi în picioare. 14 Aşadar, ţineţi-vă tari, având mijlocul încins cu adevărul, fiind îmbrăcaţi cu platoşa dreptăţii 15 şi încălţaţi cu râvna Evangheliei păcii. 16 Pe lângă acestea, luaţi scutul credinţei cu care veţi stinge toate săgeţile aprinse ale celui rău. 17 Luaţi şi coiful mântuirii şi sabia Duhului, care este Cuvântul lui Dumnezeu. 18 RUGATI.VA INTODEUAN IN DUHUL, CU TOT FELUL DE RUGACIUNI SI CERERI. VEGHEATI LA ACEASTA CU TOATA STARUINTA SI RUGACIUNEA PENTRU TOTI SFINTII.”

Despre Val

Sunt interesat de a trezi lumea crestina la o intelegere biblica a mersului Bisericii (si nu numai) asa cum a fost intentionata de Dumnezeu. Biserica, cel putin in lumea libera, trece printr-o criza de identitate cautandu-si implinirea mai mult in lucrurile exterioare si de imagine… Cu disperare avem nevoie de Reforma, dar mai intai avem nevoie de Trezire….Dumnezeu sa ne aduca inapoi la credinta dintai, unde Cristos este Centrul, Pocainta este Mesajul, viata sfanta este preocuparea crestinului, iar Venirea Domnului in Imparatia Sa este Scopul nostru final… O Biserica care arde in iubire pt Acela (Isus Cristos) cu care a fost logodita. Sa ne ajute Dumnezeu! Amin!

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Arhive

aprilie 2017
L M M J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te altor 26 de urmăritori

%d blogeri au apreciat: