//
citești...
Reforma Bisericii

Probleme care nu ar trebui sa fie o problema Partea 2


Inainte ca sa intru in rolul randuit si ingaduit de Dumnezeu a femeilor in Biserica, trebuie sa punctez inca ceva: miscarile mentionate in postarea anterioara, la suprafata, nu par ce sunt in realitate. La suprafata eticheta vorbeste despe diversitate si egalitate–pai, mai nimeni nu e impotriva acestor lucruri. La suprafata si somunismul parea bunicel, chiar pt ca pe eticheta lui tot despre, egalitate, dreptate samd citeai. Numai cand cunosti radacinile si adevarata agenda poti determina cu cine ai deaface. Ce vreau sa spun este ca miscarea feminista nu are deaface cu dreptuile femeilor, ci cu „drepturile” Iezabelelor–miscarea aceasta nu apara si nu promoveaza femei (mai mult, sunt impotriva lor), ci apara doar Iezabelele (un soi de femei, luate captive de Satan, nesupuse, certate cu Dumnezeu si randuiala Lui), tot asa cum nici lgbtismul nu are deaface cu deversitatea, ci cu perversiunea. Este o mare diferenta (ca de la cer la pamant) intre o femeie si o Iezabela precum este si intre diversitate si perversiune. Sper ca am clarificat suficient.
Ok, hai sa vedem cum a inceput totul. Dumnezeu a creat omul–barbat si femeie– cu scopul de a se inmultii si a stapani–impreuna–pamantul. Dar, pentru ca l a facut mai intai pe Adam si apoi pe Eva si pt ca Eva a fost luata din Adam si nu invers, Adam avea sa fie CAPUL Evei iar ea AJUTOrUL lui potrivit. Si am punctat cuvantul impreuna pt ca asa cum femeia a fost luat din barbat, tot asa si barbatul vine pe lume prin femeie. Dupa caderea in pacat dorinta femeii avea sa fie dupa barbatul ei, dar el va stapani peste ea. Nu stiu exact daca dorinta femeii inseamna ca va vrea sa l uzurpe sau doar ca va tanji dupa el–as spune ca prima pt ca a tanji nu este un lucru negativ, iar aici avem deaface cu o consecinta a neascultarii femeii. Ce este clar si fara disputa este ca barbatul avea sa fie, inclusiv cu conotatie negativa, stapanul ei.
Acuma scopul si dorinta lui Dumnezeu au fost sa rascumpere pe om–si pe barbat si pe femeie–deci consecintele pacatului nu aveau sa fie vesnice, dar cu siguranta mii si mii de ani–pana cand va veni un cer nou si un pamant nou. Din cand in cand Dumnezeu a intervenit si a ales anumiti oameni, cu care a facut legaminte in vederea rascumpararii, fie ca e vorba de Enoh (doar o persoana), Noe (o familie mica), de Avraam–Isac–Iacov (familie numeroasa), de Moise (o intreaga natiune), ori ca e vorba de Isus (intreaga lume). In toate aceste actiuni Dumnezeu alege barbati (nu femei), iar femeia si copiii sunt inclusi in pachetul de rascumparare. Ce putem observa este ca desi incercarile de rascumparare cresc in amploare de la o singura fiinta, Enoh (un barbat, fara femie), la lumea intreaga (barbati, femei si copii), totusi un lucru ramane acelas: legamant e doar cu barbatul si niciodata cu femeia nici cu barbatul si cu femeia, desi femeia (daca face parte din raza acestuia de autoritate), este inclusa in legamantul facut cu barbatul respectiv. Motivul mi se pare simplu si logic: Adam a fost creat primul si ea a fost facuta din el, deci in el poate fi inclusa si ea, iar pt el e o repezinta, nu e nevoie sa faca si cu ea, dar, a fi nepotrivit sa o faca doar cu ea pt ca ea nu poate reprezenta barbatul. Mai mult, Eva prin neascultarea ei l a facut pe Adam si stapanul ei. E normal, deci, ca Dumnezeu sa vina doar la barbat chiar daca intentioneaza sa includa in rascumparare si femeia.
Cand un om mare de afaceri sau o mare corporatie vrea sa faca afaceri cu romanii in tara noastra, nu va avea nevoie sa mearga la toti oamenii din tara, ci doar la prim ministru si prin el ajunge la toti. Si doar cu el e nevoie sa semneze contractul pt ca el ii reprezinta si restul. Prim Ministrul este cel ce vorbeste, negociaza, dar tot ce face el, face si in numele tuturor pt ca este reprezentantul tuturor. restul romanilor nu pot vorbi cu omul de afaceri decat prin prim ministru. Asta nu inseamna ca sunt inferiori, dar, inseamna ca nu sunt autorizati sa reprezinte. De aceea este firesc si la casatorie, sotia sa ia numele barbatului si nu invers–pt ca ea intra sub autoritatea lui, nu invers. Cristos este capul barbatului dar nu este si capul femeii pt ca barbatul este capul ei. Ea ajunge la Cristos prin barbat tot asa cum barbatul ajunge la Dumnezeu pin Cristos pt ca Dumnezeu este capul lui Cristos. Asta este (ne place sau nu ne place) ordinea: Dumnezeu capul lui Cristos; Cristos, capul barbatului; barbatul, capul femeii. Cristos nu a iesit din cuvantul Tatalui ci a facut doar ce a vazut pe Tatal facand. Tot asa, Biserica prin barbat (toate mesajele catre Biserici–fie de Isus in Apocalipsa, fie de Apostolii in Epistole–au fost adresate prin barbati catre barbatii Bisericilor. Totdeauna vom vedea adresari de genul: „Fratilor” si niciodata „Surorilor” nici „Fratilor si Surorilor”, desi mesajele erau si pt ele) este supusa lui Cristos (pt ca Cristos este capul Bisericii), iar femeia trebuie sa fie supusa barbatului ei IN TOATE precum Biserica este supusa lui Cristos (pt ca barbatul e capul ei).
Hai sa vedem cat de logic ar fi ca unii cetateni romani mici si mari, ar insista ca si ei sa faca ce face prim ministrul: sa repezinte pe toti omanii ca doar si ei sunt tot romani samd. I ar baga cineva in seama? Le ar da cineva dreptate? S ar schimba legea tarii ca sa le faca pe plac astora? Nici voba! Si, si daca prim ministul ar ceda la presiunea populatie ei tot nu ar putea sa o faca pt ca n au fost inzestrati cu astfel de autoritate–astfel de autoritate este desemnata functiei de Prim Ministru doar. In plus, ar mai acepta omul de afacei sa faca contracte serioase prin oameni neligitimi? S ar mai risca el? Toti ingelegem logica asta. De ce unii, si mai ales unele, nu o mai inteleg cand e sa o aplicam in Biseica? De ce pana acuma 100 de ani a fost inteleasa, chiar si in societate, si dintr-o data s a facut intuneric in creierul lor? Pt ca s a facut intuneric in inima lor? Mi e teama ca da. Tot ce face lumea si duhul lumii in lume….in timp, face si in Biserica. Si uite ca mai am nevoie de inca o postare ca sa ajung la finish. Urmeaza Partea 3 cu “exceptiile”……curand.
PS–desi numarul Iezabelelor–ca si al lgbtistilor–e f mic (1-3% maximul) deci nesimnicativ ca numar, nu este nesimnicativ ca influenta. Dimpotiva! Pt ca din nou, putin aluat dospeste toata plamadeala. De aceea trebuie maturat aluatul cel vechi ca sa fim o plamadeala noua, cum si suntem, fara aluat caci Cristos, Pastele nostru, a fost jertfit. 1 Cor 5:6-7

Despre Val

Sunt interesat de a trezi lumea crestina la o intelegere biblica a mersului Bisericii (si nu numai) asa cum a fost intentionata de Dumnezeu. Biserica, cel putin in lumea libera, trece printr-o criza de identitate cautandu-si implinirea mai mult in lucrurile exterioare si de imagine… Cu disperare avem nevoie de Reforma, dar mai intai avem nevoie de Trezire….Dumnezeu sa ne aduca inapoi la credinta dintai, unde Cristos este Centrul, Pocainta este Mesajul, viata sfanta este preocuparea crestinului, iar Venirea Domnului in Imparatia Sa este Scopul nostru final… O Biserica care arde in iubire pt Acela (Isus Cristos) cu care a fost logodita. Sa ne ajute Dumnezeu! Amin!

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Arhive

decembrie 2018
L M M J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te altor 26 de urmăritori

%d blogeri au apreciat: